2020 Ziraat Bankası traktör kredisi 72 ay vadeli kredi hesaplama

2020 Ziraat Bankası traktör kredisi 72 ay vadeli kredi hesaplama

20 03 2020, Cuma
645
0

Ziraat Bankası; köyde yaşayan, köye dönmek isteyen veya traktör almak isteyenler için destek sağlamaya devam ediyor. Ziraat Bankası çiftçilere diğer bankalara nazaran çok daha uygun vade ve faiz oranlarıyla finansman sağlıyor. Bankadan 72 ay vadeli kredi olanağından yararlanabilmeniz için dosya masrafı ve faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

72 ay vadeli traktör kredisi veriliyor

Ziraat Bankası en uygun faiz oranlarıyla traktör kredisi veren bankalar arasında bulunuyor. Değişken ve sabit faiz olmak suretiyle 2 farklı kredi paketini kullanıma sunan banka, Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili tebliğname ile kredi olanağı sağlıyor. Söz konusu tebliğ, bankanın 2. el ve sıfır kilometre traktörler için uygun faiz oranlarıyla kredi verilmesini ön görüyor.
Buna göre banka;
75 bin TL’ye kadar yüzde 50 faiz indirimi,
75 bin-250 bin TL’ye kadar yüzde 25 faiz indirimi uyguluyor.

Ziraat Bankası traktör kredisi hesaplama
Ziraat Bankası traktör kredisi faiz oranı yüzde 6 olarak belirlenmiştir. Banka, yatırım kredisi maksadıyla sağladığı kredinin faiz oranını aylık yüzde 0.50 olarak tespit etmiştir. 36 ay vadeli 50 bin TL traktör kredisi için aylık 1550 TL ödeme yapmanız gerekecektir. Vade süresi boyunca bankaya ödeyeceğiniz toplam tutar ise 55-56 bin TL bandında olacaktır. Satın alacağınız traktör 75 bin TL’den daha aşağıdaysa yüzde 50 indirimli,
75.000-20.000 TL arasında yüzde 25 indirimli krediden yararlanabilirsiniz.

Ziraat Bankası sabit faizli traktör kredisi
Ziraat Bankası yeni ve henüz anahtar vurulmamış traktörlerde anlaşmalı firmalar ve firma bayilerinde satılan sıfır km ve kullanılmamış traktörler için yıllık yüzde 6 faiz oranıyla kredi vermektedir. Geri ödemesi yılda bir kez, altı ayda bir ve üç ayda bir ödenebilen traktörler için verilen azami kredi tutarı traktörün fatura tutarının yüzde 75’i kadardır. Krediden yararlanmak isteyenler traktör bedelinin yüzde 25’i kadar peşinat ödemesi yapmak zorundadır. Peşinat olmayanlarsa Ziraat Bankası’ndan çiftçiye özel kredilere başvuru yapabiliyor.

Tarımsal Mekanizasyon kredisi detayları
Devlet destekli en uygun kredi olanaklarına, traktör ve tarımsal mekanizasyon kredisi veren bankalara başvuruda bulunabilirsiniz. Arıcılık makine ve ekipmanıyla çapa makinesi, balya makinesi, biçer bağlar, biçerdöner ürün hasatları için kullanılan verim ölçücü kit, çayır biçme makinesi, fındık toplama makinesi, diskli tırmık, kaz ayağı, 5’li pulluk, mibzer, motorlu tırpan, bahçe traktörü ve traktör römorku alımında kullanılabilir.

Traktör alırken dikkat edilmesi gereken faktörler nelerdir?
Traktör satın almadan önce, hangi arazide kullanacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Alacağınız traktörün ihtiyacınızı tam karşılayacağından emin olmanız gerekmektedir. Gerektiğinden çok daha güçlü bir traktör almanız yan ekipmanlara ekstra para vermenize sebebiyet verir. Alacağınız makinenin kuyruk mili, hidrolik sistemi, kabin özelliği, manevra özelliği ve güç aktarımı da büyük bir öneme sahiptir.

En iyi traktör markaları hangileridir?
MF, Massey, Tümo, Same, Erkunt, John Dere, NH, MF, Class, Fendt, Erkunt, Uzal, NH, Başak ve Tümosan traktör satın alımlarında öne çıkan markalar arasında yer almaktadır



Kaynak:Haber Port

Yorum Yap